Usluge
27.11.2019.

MOMO Felne

   O Momo felnama

Momo je 1964. godine  osnovao vozač trkačkog automobila Gianpiero Moretti. U toj godini, Moretti je naručio kod  lokalnog  zanatlije  proizvodnju prilagođenog volana za sopstveni trkački automobil. Ovaj specijalni volan - prvi Momo volan u istoriji kompanije - imao je superiorniji i deblji opseg u poređenju sa normalnim upravljačkim točkovima koji su bili dostupni u to vreme. Vozači iz drugih timova brzo su primetili Morettiov novi volan i želeli su  isto za svoje automobile, pa je tako počeo da postaje slavan u trkačkoj zajednici. Novi upravljač Momo takođe je privukao pažnju tadašnjeg vozača Ferrarije Formule 1, John Surteesa, koji je želeo da ga montira u svoj jednosedni automobil. Ferrari Džona Surteesa, koji je opremljen Momo trkačkim volanom, osvojio je titulu svetskog prvaka Formule 1 1964. godine. Tako je i Gianpiero Moretti pretvorio svoju strast u proizvodnu stvarnost, a Momo brend (za Moretti Monzu) je bio rođen.


Proizvodnja je bila ograničena na felne namenjene trkačkim vozilima, ali '70ih godina prošlog veka kompanija je proširila svoje vidike kroz razvoj novih linija proizvoda.
Nastavljaju da budu usmereni na aluminijumske felne za putnička vozila, kompanija brilijantno obavlja posao razvijanja inovativnih trkačkih proizvoda.
Momo brend nastavlja da bude inspirisan jednostavnim i veoma jakim vrednostima: kvalitet proizvoda, vrhunski umetnički rad koji se ogleda u dizajnu i maksimalnim  standardima  bezbednosti na najvišim nivoima performansi.
Navedene vrednosti su oduvek bile tajna uspešne Italijanske kompanije, čuvene širom sveta.


   Prednosti aluminijumskih felni:

»Manja težina aluminijumske  felne  smanjuje neogibljenu težinu (deo vozila koji nije podržan sistemom vešanja, na primer:  gume, felne, kočnice...) i tako utiče na preciznije upravljanje i bolje ponašanje u krivinama.

»Duži životni vek gume zbog boljeg odvođenja toplote (aluminijumske felne su bolji provodnici toplote).

»Bolje kočenje zbog manjeg zagrevanja.

»Smanjeno i ravnomerno trošenje gume zbog precizne izrade i nepromenjivog oblika aluminijumske felne.

»Pošto je načinjena od specijalne legure aluminijuma - nema korozije.

»Alu felna je savršeno okrugla i izbalansirana, nema podrhtavanja ni na velikim brzinama, a vožnja je udobnija.

»Manje podložne savijanju i deformaciji zbog boljeg održavanja ravnoteže.

»Veća čvrstina poboljšava skretanje u krivinama, bočnu stabilnost, održavanje pravca i upravljivost.

»Lepota, elegancija i sportski izgled. Svaki automobil bez obzira na klasu kojoj pripada, bolje izgleda sa aluminijumskim  felnama.

»Sjaj i lepota aluminijumske felne će učiniti da automobil bude primećen.


   Ratkapne Michelin

    »Set od 4 ratkapne.

    »Izdržljiva konstrukcija od ABS plastike.

    »Jednostavna montaža.

    »Moderan i atraktivan dizajn.

    »NVS ( Night Vision System ) – noćna vidljivost za bezbednu vožnju.

Slični članci

06.
Sep.
2022.
Usluge
Šta treba da znate o vulkanizerskim uslugama?  
16.
Dec.
2019.
Usluge
Dobro dosli u naš servis! Sta radimo? Kako do nas? Do kada radimo?
12.
Dec.
2019.
Usluge
Od kvaliteta motornog ulja korišćenog u Vašem vozilu zavisi i  stanje motora. U vreme rapidnog razvitka automobilske industrije  moto...