Usluge
12.12.2019.

Optima i GM

Savremeni motori su manji i efikasniji, ali to nije postignuto nauštrb performansi. Naprednija konstrukcija motora predstavlja pravi izazov za ulje. Ulja moraju biti jača nego ikada da bi to izdržala. Tokom svakog obrtaja motora pojavljuju se kritične tačke intenzivnog trenja, koje nastaju u mikrosekundi i neprekidno kruže oko motora koji isporučuje energiju. Ove kritične tačke trenja zajedno mogu da dovedu i do 10% gubitaka u performansama motora.


Od velikog je značaja da proveravate nivo motornog ulja u Vašem vozilu. Ako je nivo ulja ispod propisanog minimuma veoma je bitno da sipate isto ulje koje ste koristili, pri čemu nivo ulja ne sme preći nivo maksimuma.


OPTIMA

» Optima long life SAE 20W-60 je specijalno motorno ulje namijenjeno za podmazivanje benzinskih i dizel motora, sa i bez katalizatora i turbopunjača, ugrađenih u putnička i manja komercijalna vozila svih svetskih proizvođača. Period zamjene je u skladu sa preporukama proizvođača motora. 

» Optima HC power SAE 10W-40 je polusintetičko lakotečljivo motorno ulje. Namenjeno je za podmazivanje svih tipova visoko performansnih benzinskih i dizel motora, sa i bez katalizatora i turbo punjača, ugrađenih u vozila vodećih evropskih i svetskih proizvođača. Period zamjene je u skladu sa preporukama proizvođača motora.

» Optima gas SAE 15W-40 je motorno ulje namenjeno za podmazivanje Otto motora koji kao pogonsko gorivo koriste autogas ili benzin. Prednosti korišćenja motornog ulja Optima Gas u odnosu na standardna ulja za benzinske i dizel motore putničkih automobila su: manja potrošnja motornog ulja, duži interval zamene ulja, bolji uslovi rada motora, duži vek trajanja motora. Period zamjene je u skladu sa preporukama proizvođača motora.

» Optima hipoidno SAE90, hipoidno ulje LS se preporučuje za podmazivanje zupčastih prenosnika kod kojih se pored osnovnih klasičnih zahteva moraju ispuniti zahtevi o posedovanju LS (Limited Slip) osobina „ograničenog proklizavanja“. Primenjuje se za sve tipove vozila i mehanizacije kod kojih proizvođač zahteva ovaj kvalitetni nivo. Primenjuje se u prenosnicima automobila, komercijalnih vozila, građevinske i rudarske mehanizacije kod koje se preporučuje kvalitetni nivo API GL-5.


GM

GM ili General Motors je posvećen dizajnu, izradi i prodaji vozila koji zadovoljavaju potrebe mušterija i traju dugo vremena. Iz tog razloga GM je razvio sopstveno ulja koja odgovraju specifikacijama njihovih vozila. Visok kvalitet, izdržljivost pri svim uslovima i posedovanje važećih sertifikata su samo neke od karakteristika njihovih ulja. GM želi da se osigura da vozila svuda u svetu imaju pristup njihovoj formuli izuzetnog kvaliteta, pravljena isključivo za GM motore. GM ulja karakteriše nizak nivo SAP-a, a napravljena su od mešavine baznih ulja visoke performanse i najnovijih aditiva. Posledica je kompatibilnost sa najnovijim dizel filterima za čestice (DPF) i benzinskim katalitičkim konvertorima (CAT).

» Genuine GM 10W-40 je univerzalno polusintetičko ulje za benzijske i dizel motore putničkih vozila, sa ili bez turbo punjača. Formulisano je tako da osigurava maksimalnu zaštitu motora od habanja. Sadrži kombinaciju sintetičkih baznih ulja i napredne tehnologije aditiva. Dobra fluidnost obezbeđuje pouzdano startovanje i brzu cirkulaciju ulja. Može se koristiti tokom cele godine i namenjeno je prevashodno za starije modele automobila. 

» Genuine GM 5W30 dexos 2 synt je  sintetičko motorno ulje niskog udjela SAP (sumpor, fosfor i pepeo) mešavina je visokokvalitetnih zaliha baznog ulja i vrhunskih aditiva potpuno kompatibilnih s najnovijim filtrom dizelskih čestica (DPF) i benzinskih katalizatora (CAT). 5W-30 dexos2 proizveden je kako bi pružao izuzetnu snagu čišćenja, celokupnu zaštitu od trošenja motora i dodatno snizio potrošnju goriva.


» Izbor motornog ulja- sintetičko ili mineralno?

Slični članci

06.
Sep.
2022.
Usluge
Šta treba da znate o vulkanizerskim uslugama?  
16.
Dec.
2019.
Usluge
Dobro dosli u naš servis! Sta radimo? Kako do nas? Do kada radimo?