Usluge
15.11.2017.

GM, Schell, Optima

Od kvaliteta motornog ulja korišćenog u Vašem vozilu zavisi i  stanje motora. U vreme rapidnog razvitka automobilske industrije  motorna ulja dobijaju sve značajniju ulogu u čuvanju Vašeg motora.

Motorno ulje ima nekoliko bitnih uloga:

1.Podmazivanje

2.Smanjenje potrošnje pokretnih delova motora

3.Održava unutrašnju čistoću motora

  4.Sprečava koroziju delova u motoru

Postoji nekoliko osnovnih vrsta ulja:

  1. Mineralna ulja - koriste se pri održavanju starijih motora
  2. Sintetička ulja - namenjena za modernija vozila i motore
  3. Polusintetička ulja - mešavina mineralnih i sintetičkih ulja
  4. Ulja za motore sa velikim pređenim kilometrima - sadrže aditive

Od velikog je značaja da proveravate nivo motornog ulja u Vašem vozilu. Ako je nivo ulja ispod propisanog minimuma veoma je bitno da sipate isto ulje koje ste koristili , pri čemu nivo ulja ne sme preći nivo maksimuma.

GM

GM ulja karakteriše nizak sadržaj sumpora , pepela i fosfora. GM ulja napravljena su da obezbede jaku snagu čišćenja , zaštitu od habanja , kao i ukupnu zaštitu motora u kombinaciji sa poboljšanom štednjom goriva . 

SCHELL

Broj jedan na svetskom tržištu ulja i maziva su Shellovi proizvodi . Istorija duga 70 godina garantuje kvalitet. Neki od svetskih vodećih proizvođača koriste Shell (u prvom punjenju motornih ulja) kako za nove proizvode, tako i kasnije u njihovom održavanju. Shell –ovi proizvodi ulja i maziva se koriste u putničkim vozilima, motorima, transportnim vozilima, poljoprivredi, građevinarstvu i industriji.

OPTIMA

Zanatska hemijska radionica „Budućnost“, osnovana 1954.godine u Modriči, temelj je današnje Rafinerije ulja Modriča, moderne fabrike za porizvodnju ulja koja danas u portfoliu ima više od 250 proizvoda.Rafinerija je u nekoliko poslednjih godina unapredila kvalitet motornih ulja i maziva. 

Ostavi komentar

Slični članci

27.
Nov.
2019.
Usluge
Savremeni motori su manji i efikasniji, ali to nije postignuto nauštrb performansi. Naprednija konstrukcija motora predstavlja pravi izazov za ulje. U...
27.
Nov.
2019.
Usluge
09.
Jan.
2018.
Usluge
Gde čuvate svoje gume? Uštedite vreme i prostor pri čuvanju sezonskih guma.