Blog
15.03.2021.

Dekarbonizacija motora!

Primetili ste gubitak performansi i nepravilan rad motora? Pojavio se gust i crn dim na auspuhu i povećala se potrošnja?

Naslage ugljenika vremenom sve više utiču na pravilan rad motora i dovode do nepotpunog sagorevanja. Emisija štetnih izduvnih gasova se povećava, a performanse slabe. Javljaju se vibracije i trzaji prilikom dodavanja gasa i grublji rad motora. Kompresija slabi i povećava se potrošnja. Naslage ugljenika stvaraju se i u periferijama poput EGR ventila, turbine, katalizatora, DPF-a.

Šta je dekarbonizacija motora?

Dekarbonizacija je proces uklanjanja čađi koji se postiže ubrizgavanjem određene količine gasa u usis vazduha motora koji radi u zadanom režimu.

Ova tehnologija je primjenjiva na svim SUS motorima, vozilima drumskog saobraćaja, brodovima, poljoprivrednim i radnim mašinama.

Ovim procesom dolazi do razgradnje naslaga u kompresionom prostoru i izduvnom sistemu. Posredstvom visoke temperature vodonik iz gasa vezuje se za naslage ugljenika. Tako povezani delom sagore u kompresovanom prostoru, a preostali deo se izbacuje kroz izduvni sistem vozila.

Efekti H2E uređaja su olakšana izmena radne materije i potpunije sagorevanja goriva u samom kompresionom prostoru. Zahvaljujući tome dobijamo dugotrajniji motor, smanjenje troskova odrzavanja i manju emisiju štetnih izduvnih gasova do čak 75%, dok je potrošnja goriva manja i do 15%. H2E tretman smanjuje naslageugljenika i tako obnavlja snagu motora i smanjuje trenje.

Najjednostavniji način čišćenja motora Vašeg vozila!

* Usluga dekarbonizacije motora dostupna je u Baki servisu u ulici Lepenički bulevar bb, Kragujevac. 

**Tekst je informativnog karaktera. Za sva dodatna pitanja, nedoumice, sugestije ili preporuke obratite se našem stručnom timu.

Ostavi komentar

Slični članci

24.
May.
2021.
Blog
Goodyear savetuje!
20.
Mar.
2021.
Blog
Vozite se pametno, vozite duže. Fulda
15.
Mar.
2021.
Blog
Osvoji nagrade!