Usluge
09.12.2019.

Elf

Savremeni motori su manji i efikasniji, ali to nije postignuto nauštrb performansi. Naprednija konstrukcija motora predstavlja pravi izazov za ulje. Ulja moraju biti jača nego ikada da bi to izdržala. Tokom svakog obrtaja motora pojavljuju se kritične tačke intenzivnog trenja, koje nastaju u mikrosekundi i neprekidno kruže oko motora koji isporučuje energiju. Ove kritične tačke trenja zajedno mogu da dovedu i do 10% gubitaka u performansama motora.


Od velikog je značaja da proveravate nivo motornog ulja u Vašem vozilu. Ako je nivo ulja ispod propisanog minimuma veoma je bitno da sipate isto ulje koje ste koristili, pri čemu nivo ulja ne sme preći nivo maksimuma.


» Elf je stara, renomirana kompanija osnovana daleke 1939. godine. Kroz dugu istoriju Elf se razvijao i transformisao da bi danas na tržištu poslovao kroz grupaciju Total.

» Još od 1967. godine, cilj Elf-a je da bude prepoznat kao najkonkurentniji, najinovativniji i najuspešniji brend u oblasti maziva. Uz maksimalnu primenu tehnoloških inovacija, istraživanja i najnovijih tehnologija, Elf proizvodi motorna ulja i maziva namenjena šampionima. Elf sa strašću učestvuje u moto-sportovima i prisutan je na najvećim svetskim takmičenjima, uključujući World Superbike, MotoGP, World Series by Renault i World Endurance. Ovom brendu su poverenje ukazali vodeći svetski proizvođači, i već dugi niz godina održava partnerstvo sa kompanijama renault, dacia, nissan i kawasaki. 


Elf evolutin 700 turbo diesel 10W40 » Motorno ulje visokih performansi zasnovano na sintetičkim motorima posebno razvijeno za dizel motore. Preporučuje se za sve dizel motore u automobilima i lakim kombijima. Posebno prilagođeni zahtevima savremene tehnologije dizelskih motora, naime, direktno ubrizgavanje sa Common Rail ili bez njega.

Elf evolutin 700 FT 10W40 » Motorno ulje vrhunskih performansi po Elf tehnologiji zasnovano na podmazivanju benzinskih motora putničkih automobila. Preporučuje se za sve automobile visokog performansi sa benzinskim motorom, opremljene tehnologijom direktnog ili indirektnog ubrizgavanja, više ventila i turbo-punjenja

Elf evolution 900 FT 5W40 » Elf sintetičko tehnološko motorno ulje visokih performansi namenjeno za podmazivanje putničkih automobila Benzinski i Dizel motori, naročito za najnovije motore. Pogodno za sva putovanja, posebno u teškim uslovima, u svim stilovima vožnje, posebno snažnim i velikim brzinama.

Izvor » www.elf.com

» Izbor motornog ulja - Sintetičko ili mineralno?

Slični članci

06.
Sep.
2022.
Usluge
Šta treba da znate o vulkanizerskim uslugama?  
16.
Dec.
2019.
Usluge
Dobro dosli u naš servis! Sta radimo? Kako do nas? Do kada radimo?
12.
Dec.
2019.
Usluge
Od kvaliteta motornog ulja korišćenog u Vašem vozilu zavisi i  stanje motora. U vreme rapidnog razvitka automobilske industrije  moto...