Usluge
09.12.2019.

Selenia

Savremeni motori su manji i efikasniji, ali to nije postignuto nauštrb performansi. Naprednija konstrukcija motora predstavlja pravi izazov za ulje. Ulja moraju biti jača nego ikada da bi to izdržala. Tokom svakog obrtaja motora pojavljuju se kritične tačke intenzivnog trenja, koje nastaju u mikrosekundi i neprekidno kruže oko motora koji isporučuje energiju. Ove kritične tačke trenja zajedno mogu da dovedu i do 10% gubitaka u performansama motora.


Od velikog je značaja da proveravate nivo motornog ulja u Vašem vozilu. Ako je nivo ulja ispod propisanog minimuma veoma je bitno da sipate isto ulje koje ste koristili, pri čemu nivo ulja ne sme preći nivo maksimuma.


» Selenia je jedna od vodećih automobilskih kompanija koja proizvodi i plasira na trzište motorna ulja i maziva vrhunskog kvaliteta. Kompanija je osnovana davne 1912. godine u Torinu (Italija).

» Selenia Turbo Dizel 10W40 je posebno formulisan kako bi se sprečilo zgušnjavanje uzrokovano ostatkom ugljenika proizvoda sagorevanja, čestih kod indirektnih motora za ubrizgavanje sa komorama pred sagorevanjem. Takodje  nudi sve karakteristične karakteristike ulja u selenskoj paleti, koja uključuju: nižu potrošnju ulja, čistije motore i maksimalnu stabilnost na visokim temperaturama. 

» Selenia WR 5W40   je razvijena  tako da odgovara svim zahtevima dizel motora najnovije generacije (common-rail), gde su obrtanja u minuti i specifična snaga motora poboljšana. Kao rezultat posebnih aditiva, takođe obezbeđuje potpunu zaštitu motora. Selenia WR je formulisana sa ispravnom ravnotežom deterdžentnih aditiva i dispersanata koji pomažu u smanjivanju i kontroli stvaranja depozita, ostataka sagorevanja i depozita ugljenika koji garantuju optimalan rad motora.

» Selenia K Pure Energy je sintetičko ulje za nove benzinske motore. Sa svojim sadržajem prolazi novu ACEA C3 specifikaciju i nudi potpunu zaštitu katalizatora, čime produžava životni ciklus motora. Novi benzinski motori mogu kombinovati uštedu goriva, niske emisije, lakoću rukovanja i vrhunske performanse zahvaljujući usvajanju inovativnih tehničkih rešenja kao što su direktno ubrizgavanje i turbina s varijabilnom geometrijom. Nove benzinske jedinice mogu na taj način pružiti značajne prednosti u smislu smanjenja zagađenja, čime se obezbeđuju izvrsne karakteristike rukovanja i bezbjednost.

» Selenia 20K je motorno sintetičko ulje. Njegova inovativna formulacija omogućava da se lako pokreće čak i u oštrim klimatskim uslovima (do -25 ° C), apsolutnu efikasnost katalizatora i maksimalnu stabilnost na visokim temperaturama, ili izdržljivost proizvoda čak i u najtežim uslovima termičkog stresa. Svi ovi aspekti obezbedjuju veliku zaštitu, a samim tim i produženje razmaka zamene ulja do 20.000 km. Zato se Selenia 20K može koristiti u svim benzinskim motorima svake proizvodnje i rasipanja.

» Selenia gold je sintetički proizvod dizajniran da zadovolji sve zahteve benzinskih i dizel motora. Ovo ulje ima formulu koja obezbeđuje totalnu zaštitu motora i visoku efikasnost na svim radnim temperaturama.

» Izbor motornog ulja - Sintetičko ili mineralno?

Slični članci

06.
Sep.
2022.
Usluge
Šta treba da znate o vulkanizerskim uslugama?  
16.
Dec.
2019.
Usluge
Dobro dosli u naš servis! Sta radimo? Kako do nas? Do kada radimo?
12.
Dec.
2019.
Usluge
Od kvaliteta motornog ulja korišćenog u Vašem vozilu zavisi i  stanje motora. U vreme rapidnog razvitka automobilske industrije  moto...