Usluge
10.12.2019.

Mobil 1

Savremeni motori su manji i efikasniji, ali to nije postignuto nauštrb performansi. Naprednija konstrukcija motora predstavlja pravi izazov za ulje. Ulja moraju biti jača nego ikada da bi to izdržala. Tokom svakog obrtaja motora pojavljuju se kritične tačke intenzivnog trenja, koje nastaju u mikrosekundi i neprekidno kruže oko motora koji isporučuje energiju. Ove kritične tačke trenja zajedno mogu da dovedu i do 10% gubitaka u performansama motora.


Od velikog je značaja da proveravate nivo motornog ulja u Vašem vozilu. Ako je nivo ulja ispod propisanog minimuma veoma je bitno da sipate isto ulje koje ste koristili, pri čemu nivo ulja ne sme preći nivo maksimuma.


» Mobil Super ™ 3000 Ks1 5W-40 je potpuno sintetičko motorno ulje koje pruža dug radni vek motora za mnoge tipove i uzraste vozila uz poboljšanu zaštitu u širokom temperaturnom opsegu.

» Mobil Super ™ 2000 Formula P 10W-40 » Mobil Super 2000 su poboljšana polusintetička motorna ulja, dizajnirana da omoguće odličan nivo zaštite i performansi. Polusintetičko motorno ulje projektovano da ostvari izuzetnu performansu pod mnoštvom različitih uslova. Ovo ulje je formulisano da pruži pouzdanu zaštitu kojom prevazilazi konvencionalna ulja te taj proizvod posebno preporučujemo ako povremeno nailazite na teške uslove vožnje. Motorno ulje ekstra visokih performansi, obezbeđuje izvanredno čišćenje i zaštitu protiv habanja pri velikim temperaturnim promenama u toku rada za sve tipove savremenih motornih vozila, a posebno onih sa visokim performansama uključujući benzinske i dizel motore sa turbo punjenjem.

» Mobil 1 ™ ESP 5W-30  je sintetičko motorno ulje naprednih performansi dizajnirano da pomogne u pružanju izvanredne snage čišćenja, zaštite od habanja i ukupnih performansi. Mobil 1 ESP 5W-30 je stručno dizajniran da pomogne da se produži život i održi efikasnost sistema za emisije i u dizelima i na benzinima. Mobil 1 ESP 5W-30 zadovoljava ili nadmašuje zahteve mnogih vodećih industrijskih i automobilskih standarda koji su potrebni za novije moderne motore za putničke automobile na dizel i benzin.

» Mobil 1 ™ FS 0W-40 je napredno sintetičko motorno ulje dizajnirano za najnovije motore sa benzinom i dizelom (bez dizelskih filtera za čestice ili DPF-ove) koji pružaju izvrsnu sveobuhvatnu upotrebu performanse. Omogućava izuzetnu moć čišćenja, zaštitu od habanja i ukupne performanse. Mobil 1 FS 0W-40 omogućava da vaš motor radi kao nov u svim uslovima vožnje.

» Izbor motornog ulja - Sintetičko ili mineralno?

Slični članci

06.
Sep.
2022.
Usluge
Šta treba da znate o vulkanizerskim uslugama?  
16.
Dec.
2019.
Usluge
Dobro dosli u naš servis! Sta radimo? Kako do nas? Do kada radimo?
12.
Dec.
2019.
Usluge
Od kvaliteta motornog ulja korišćenog u Vašem vozilu zavisi i  stanje motora. U vreme rapidnog razvitka automobilske industrije  moto...