Usluge
11.12.2019.

Total

Savremeni motori su manji i efikasniji, ali to nije postignuto nauštrb performansi. Naprednija konstrukcija motora predstavlja pravi izazov za ulje. Ulja moraju biti jača nego ikada da bi to izdržala. Tokom svakog obrtaja motora pojavljuju se kritične tačke intenzivnog trenja, koje nastaju u mikrosekundi i neprekidno kruže oko motora koji isporučuje energiju. Ove kritične tačke trenja zajedno mogu da dovedu i do 10% gubitaka u performansama motora.


Od velikog je značaja da proveravate nivo motornog ulja u Vašem vozilu. Ako je nivo ulja ispod propisanog minimuma veoma je bitno da sipate isto ulje koje ste koristili, pri čemu nivo ulja ne sme preći nivo maksimuma.


Total pruža najsavremenija motorna ulja, maziva i tečnosti za motore i mašine. Visok kvalitet, inovativni proizvodi dizajnirani i razvijeni sa vodećim svetskim timovima i proizvođačima da bi dobili najbolje performanse i zaštitu.

» Total Quartz 9000 5W40 je sintetičko tehnološko motorno ulje za benzinske i dizel motore putničkih automobila, posebno pogodno za turbo kompresovane, više ventile i dizel motore sa direktnim ubrizgavanjem. Ovo motorno ulje može se koristiti u najtežim radnim uslovima (autoputevi, gusti gradski saobraćaj...), a namenjeno je za sve tipove vožnje, naročito za sportsku ili intenzivnu vožnju, i za svaku sezonu. Savršeno odgovara motorima sa katalitičkim pretvaračima i svim motorima koji koriste gorivo bez olova ili TNG.

» Total Quartz 7000 10W40 je motorno ulje na bazi sintetike za benzinske i dizel motore savršeno prilagođeno vozilima opremljenim katalizatorima i koji koriste bezolovno gorivo, tečni naftni gas, a takođe i bio-dizel. Ovo motorno ulje je posebno pogodno za motore sa turbo punjenjem i sa više ventila kao i što je pogodno za normalne uslove vožnje.

» Total Quartz Ineo 5W30 sintetička maziva smanjuju uticaj motora na životnu sredinu. Oni štite Volksvagen motore od trošenja i nakupljanja mulja, kao i značajnu zaštitu za sve sisteme za naknadnu obradu izduvnih gasova, poput dizelskih filtera za čestice (DPF).

» Izbor motornog ulja - sintetičko ili mineralno?

Slični članci

06.
Sep.
2022.
Usluge
Šta treba da znate o vulkanizerskim uslugama?  
16.
Dec.
2019.
Usluge
Dobro dosli u naš servis! Sta radimo? Kako do nas? Do kada radimo?
12.
Dec.
2019.
Usluge
Od kvaliteta motornog ulja korišćenog u Vašem vozilu zavisi i  stanje motora. U vreme rapidnog razvitka automobilske industrije  moto...