Usluge
27.11.2019.

Castrol

Savremeni motori su manji i efikasniji, ali to nije postignuto nauštrb performansi. Naprednija konstrukcija motora predstavlja pravi izazov za ulje. Ulja moraju biti jača nego ikada da bi to izdržala. Tokom svakog obrtaja motora pojavljuju se kritične tačke intenzivnog trenja, koje nastaju u mikrosekundi i neprekidno kruže oko motora koji isporučuje energiju. Ove kritične tačke trenja zajedno mogu da dovedu i do 10% gubitaka u performansama motora.


Od velikog je značaja da proveravate nivo motornog ulja u Vašem vozilu. Ako je nivo ulja ispod propisanog minimuma veoma je bitno da sipate isto ulje koje ste koristili, pri čemu nivo ulja ne sme preći nivo maksimuma.


Castrol je jedan od vodećih svetskih proizvođača i distributera prvoklasnih ulja, maziva i srodnih usluga koje se pružaju kupcima koji dolaze iz automobilske industrije, teške industrije, mornarice, avijacije, iz oblasti istraživanja i proizvodnje nafte širom sveta.Svi  proizvodi imaju status registrovanih hemikalija na globalnom nivou koje poštuju postavljene okvire svake lokacije na kojoj se nalaze u upotrebi.

»Kako bi se izborili sa trenjem koje umanjuje performanse, Castrol razvija svoje najjače, najusavršenije motorno ulje. Castrol EDGE sa tehnologijom Fluid TITANIUM fizički transformiše svoju strukturu i postaje čvršće pod ekstremnim pritiskom, razdvajajući metalne delove i smanjujući trenje. Moćnije pod pritiskom, ulje Castrol EDGE sa tehnologijom Fluid TITANIUM transformiše svoju strukturu i smanjuje za 20%* trenje koje umanjuje performanse. 

* U proseku, zaokruženo na najbliži ceo broj. U poređenju sa istim uljem bez tehnologije Fluid TITANIUM. Ispitani su proizvodi koji čine 75% našeg obima prodaje u 2017. godini.


» Zagušenje saobraćaja se znatno povećalo u protekloj deceniji. To je neprijatno, ali je mnogo gore to što se vaš motor na taj način sporo, ali trajno uništava. Kao odgovor na okruženje koje se sve više urbanizuje, Castrol razvija  Castrol MAGNATEC sa patentiranom DUALOCK tehnologijom. Jedinstvena tehnologija MAGNATEC DUALOCK kompanije Castrol prva je u svetu. Molekuli prianjaju za kritične delove motora i povezuju se, štiteći motor od habanja tokom zagrevanja i habanja pri vožnji „stani-kreni”. Oni stvaraju moćan zaštitni bedem koji smanjuje habanje tokom zagrevanja i habanje pri vožnji „stani-kreni” za po 50%*.

* Ispitano u odnosu na granicu habanja API SN pomoću testa Sequence IVA i granicu habanja ACEA pomoću testa OM646LA.

» Izbor motornog ulja - Sintetičko ili mineralno?

Slični članci

06.
Sep.
2022.
Usluge
Šta treba da znate o vulkanizerskim uslugama?  
16.
Dec.
2019.
Usluge
Dobro dosli u naš servis! Sta radimo? Kako do nas? Do kada radimo?
12.
Dec.
2019.
Usluge
Od kvaliteta motornog ulja korišćenog u Vašem vozilu zavisi i  stanje motora. U vreme rapidnog razvitka automobilske industrije  moto...