Blog
23.10.2021.

GOODYEAR I DUNLOP NAJBOLJI NA ADAC TESTOVIMA ZIMSKIH PNEUMATIKA

Goodyear&Dunlop
Na ADAC testu zimskih pneumatika Goodyear-ove robne marke su osvojile četiri mesta na pobedničkom postolju. Pneumatici Goodyear UltraGrip 9+ i Dunlop Winter Response 2 su ukupni pobednici na testu pneumatika od 15 cola, a Dunlop Winter Sport 5 i Goodyear-ov UltraGrip Performance+ istakli su se na testu pneumatika od 17 cola visokih performansi. Time Goodyear dokazuje raspon i performanse svoje ponude zimskih pneumatika.  

Beograd, 30. septembar 2021. godine – Za glavni deo ovogodišnjeg testa ADAC je izabrao proširenu dimenziju 195/65R15, koji je deo brojnih najprodavanijih porodičnih automobila (npr. Volkswagen Golf), a pneumatike su međusobno poredili na osnovu 17 kompleksnih kriterijuma. U toj kategoriji prvo mesto među pneumaticima 16 različitih robnih marki osvojili su Goodyear UltraGrip 9+ i Dunlop Winter Response 2.

Učesnici testa ocenili su Goodyear-ov UltraGrip 9+ kao pneumatik sa veoma izbalansiranim karakteristikama, jer se dobro pokazao kako na suvom, tako i na mokrom putu, a na testu vožnje na ledenoj podlozi zauzeo je prvo mesto. Impresivne rezultate pokazao je i u pogledu habanja i potrošnje goriva. Visokim performansama UltraGrip 9+ doprinose Goodyear-ove inovativne tehnologije Mileage Plus i Winter Grip, koje su deo pneumatika. Tehnologija Mileage Plus štiti pneumatik na grubom kolovozu i omogućava potencijalno veću kilometražu, dok tehnologija Winter Grip obezbeđuje izuzetno prianjanje na snegu i ledu.

A kod pneumatika Winter Response 2, sa kojim je Dunlop ponovio pobedu iz 2018. godine, istaknute su pre svega njegove odlične performanse na suvim, mokrim i putevima prekrivenim snegom i ledom. Poslednje je potpomognuto postavljanjem lamela na ramenom delu pod karakterističnim uglom, zbog čega Dunlop Winter Response 2 savladava centrifugalne sile i pruža bolje prianjanje pri skretanju na snegu i ledu.

Najbolji rezultati na testu zimskih pneumatika visokih performansi

Dunlop i Goodyear takođe su se odlično pokazali i u kategoriji pneumatika visokih performansi. ADAC je, naime, u test uključio i pneumatike 225/50R17, koji se nalaze na brojnim većim automobilima (npr. Volvo V60, Škoda Octavia, BMV serije 3 i Mercedes C klase). U ovoj kategoriji, Dunlop Winter Sport 5 je delio najbolje mesto, a Goodyear-ov UltraGrip Performance+ bio je jedan od samo tri pneumatika kojima su izvođači testa dali najveću ocenu „dobar“. Na testiranju na snegu pneumatik Dunlop Winter Sport 5 osvojio je prvo mesto, a 

Goodyear-ov UltraGrip Performance+ su označili kao pneumatik sa izuzetno izbalansiranim voznim karakteristikama u svim uslovima.

Četiri mesta na pobedničkom postolju u jednoj od najrenomiranijih publikacija za testiranja u industriji predstavlja dostignuće koje za Goodyear predstavlja priznanje za tehnologiju najnovijih pneumatika u ponudi. Inovacije, poput tehnologije Winter Grip, doprinose zadržavanju pneumatika Goodyear (UltraGrip 9+ i Performance+) u samom vrhu segmenta u kojem porodica UltraGrip pobeđuje već decenijama. Najbolji plasman pneumatika Dunlop Winter Response 2 i Winter Sport 5 u svojim segmentima, ukazuje na raspon i performanse ponude Goodyear-ovih zimskih pneumatika.

Pneumatici - OVDE.