Blog
23.10.2021.

GOODYEAR I DUNLOP NAJBOLJI NA ADAC TESTOVIMA ZIMSKIH PNEUMATIKA

Goodyear&Dunlop
Na ADAC testu zimskih pneumatika Goodyear-ove robne marke su osvojile četiri mesta na pobedničkom postolju. Pneumatici Goodyear UltraGrip 9+ i Dunlop Winter Response 2 su ukupni pobednici na testu pneumatika od 15 cola, a Dunlop Winter Sport 5 i Goodyear-ov UltraGrip Performance+ istakli su se na testu pneumatika od 17 cola visokih performansi. Time Goodyear dokazuje raspon i performanse svoje ponude zimskih pneumatika.  

Beograd, 30. septembar 2021. godine – Za glavni deo ovogodišnjeg testa ADAC je izabrao proširenu dimenziju 195/65R15, koji je deo brojnih najprodavanijih porodičnih automobila (npr. Volkswagen Golf), a pneumatike su međusobno poredili na osnovu 17 kompleksnih kriterijuma. U toj kategoriji prvo mesto među pneumaticima 16 različitih robnih marki osvojili su Goodyear UltraGrip 9+ i Dunlop Winter Response 2.

Učesnici testa ocenili su Goodyear-ov UltraGrip 9+ kao pneumatik sa veoma izbalansiranim karakteristikama, jer se dobro pokazao kako na suvom, tako i na mokrom putu, a na testu vožnje na ledenoj podlozi zauzeo je prvo mesto. Impresivne rezultate pokazao je i u pogledu habanja i potrošnje goriva. Visokim performansama UltraGrip 9+ doprinose Goodyear-ove inovativne tehnologije Mileage Plus i Winter Grip, koje su deo pneumatika. Tehnologija Mileage Plus štiti pneumatik na grubom kolovozu i omogućava potencijalno veću kilometražu, dok tehnologija Winter Grip obezbeđuje izuzetno prianjanje na snegu i ledu.

A kod pneumatika Winter Response 2, sa kojim je Dunlop ponovio pobedu iz 2018. godine, istaknute su pre svega njegove odlične performanse na suvim, mokrim i putevima prekrivenim snegom i ledom. Poslednje je potpomognuto postavljanjem lamela na ramenom delu pod karakterističnim uglom, zbog čega Dunlop Winter Response 2 savladava centrifugalne sile i pruža bolje prianjanje pri skretanju na snegu i ledu.

Najbolji rezultati na testu zimskih pneumatika visokih performansi

Dunlop i Goodyear takođe su se odlično pokazali i u kategoriji pneumatika visokih performansi. ADAC je, naime, u test uključio i pneumatike 225/50R17, koji se nalaze na brojnim većim automobilima (npr. Volvo V60, Škoda Octavia, BMV serije 3 i Mercedes C klase). U ovoj kategoriji, Dunlop Winter Sport 5 je delio najbolje mesto, a Goodyear-ov UltraGrip Performance+ bio je jedan od samo tri pneumatika kojima su izvođači testa dali najveću ocenu „dobar“. Na testiranju na snegu pneumatik Dunlop Winter Sport 5 osvojio je prvo mesto, a 

Goodyear-ov UltraGrip Performance+ su označili kao pneumatik sa izuzetno izbalansiranim voznim karakteristikama u svim uslovima.

Četiri mesta na pobedničkom postolju u jednoj od najrenomiranijih publikacija za testiranja u industriji predstavlja dostignuće koje za Goodyear predstavlja priznanje za tehnologiju najnovijih pneumatika u ponudi. Inovacije, poput tehnologije Winter Grip, doprinose zadržavanju pneumatika Goodyear (UltraGrip 9+ i Performance+) u samom vrhu segmenta u kojem porodica UltraGrip pobeđuje već decenijama. Najbolji plasman pneumatika Dunlop Winter Response 2 i Winter Sport 5 u svojim segmentima, ukazuje na raspon i performanse ponude Goodyear-ovih zimskih pneumatika.

Pneumatici - OVDE.

 

Trenutno nema komentara

Slični članci

24.
Mar.
2022.
Blog
22.
Mar.
2022.
Blog
22.
Dec.
2021.
Blog
24.
May.
2021.
Blog
Goodyear savetuje!
20.
Mar.
2021.
Blog
Vozite se pametno, vozite duže. Fulda