Blog
05.03.2021.

Continental na testovima?

PREMIUM CONTACT 6

Hanover, 23. februar 2021. Model Continental PremiumContact 6 dobio je dva najbolja rezultata na najnovijem uporednom testu letnjih pneumatika koji su sproveli nemački automobilski klub ADAC, austrijski klub ÖAMTC i švajcarski klub TCS (www.adac.de, www.oeamtc.at, www.tcs.ch).

I ADAC i ÖAMTC su pneumatik ocenili impresivnom ocenom 2,2. U direktnom ispitivanju učestvovalo je 15 letnjih pneumatika dimenzije 205/55 R16 V, koje je tim kluba ADAC pohvalio sledećim rečima:

„Continental PremiumContact 6 svrstao se među najbolje pneumatike za kočenje na suvim površinama. Omogućio je testnom vozilu da upravlja uglavnom sa velikom preciznošću i pokazao je dobre performanse. Pneumatik kompanije Continental takođe je postigao najbolje rezultate od svih kandidata na mokroj podlozi. Kratko zaustavno rastojanje na betonskoj podlozi posebno je ostavilo snažan utisak, a bio je jedan od istaknutijih modela na asfaltnoj podlozi. Kada je reč o vožnji na mokrim površinama – tu je apsolutno bez premca! Izuzetno visok nivo prijanjanja i izvanredne performanse kontrole doneli su mu najviše ocene za upravljanje.”

Takođe, ADAC je pneumatiku dao sjajnu recenziju nakon testa na kojem je učestvovalo 17 modela dimenzije 225/50 R17 Y

„Continental PremiumContact 6 ističe se natprosečnim ocenama. Nudi veoma visoku bezbednost na suvim i mokrim površinama, a posebno se ističe precizno upravljanje koje ovaj model omogućava.”

Testno vozilo za pneumatike od 16 inča bilo je Golf VII, dok su stručnjaci za testiranje pneumatika veličine 17 inča izabrali Audi A4 Avant. Model Continental PremiumContact 6 dobio je dve ukupne ocene „dobar” na testu ADAC.

Određene razlike u ocenjivanju pojedinačnih elemenata koji su bili ispitivani značile su da postoje razlike u konačnim datim ocenama, iako su klubovi ÖAMTC i TCS bili saglasni sa klubom ADAC u procenama pneumatika. Na primer, modeli Continental PremiumContact 6 i Semperit Speed-Life 3 dimenzije 205/55 R16 V dobili su „najvišu preporuku” od klubova ÖAMTC i TCS, dok je Uniroyal RainSport 5 ocenjen kao „preporučen”.

Izvor » www.continental-gume.rs/auto

Trenutno nema komentara

Slični članci

15.
Mar.
2023.
Blog
16.
Nov.
2022.
Blog