Vespica u Kragujevcu

Vespa kao stil života.

Vespa već više od sedam decenija svog postojanja ne gubi sjaj, što potvrdjuje broj dvotočkaša ovog italijanskog proizvođača koji se okupio u Kragujevcu na 1. zvaničnom Vespa skupu koji je organizovan u ovom gradu od 30. avgusta do 1. septembra.

Cilj organizatora, Vespa kluba Kragujevac, je bio da se promoviše bezbedna vožnja i da se u što boljem svetlu prikaže grad, kultura i turistički potencijal grada i okoline,  a sve to putem Vespe koja nije samo skuter, već stil života. 


Vespe raznih generacija i modela pristigle su iz  Niša, Kruševca, Vršca, Beograda, Užica, Trstenika, Jagodine, Vrnjačke Banje, Požege, Stare Pazove a bili su i gosti iz Bugarske.

Neki od vozača su prešli na svojim Vespama preko 800 km tokom tri dana skupa što dokazujue da je putovanje Vespom uvek bio čin avanturizma ali i dokaz zaljubljenika da ona može još više!

Vespa Klub Kragujevac potrudio se da bude dobar domaćin. Sva tri dana gosti su imali bogat program aktivnosti uz laganu vožnju sa stilom i elegancijom koju može da priušti samo Vespa.

Vespa Klub Kragujevac se pokazao kao dobar domaćin u organizaciji svog prvog skupa!

Opšti utisak svih je da je "I Vespa skup Kragujevac 2019." završen više nego uspešno. Ponovo je dokazano da Vespa nije samo običan skuter već sinonim za stil, eleganciju i slobodu. 

Bogat fond nagrada za Vespa igre obezbedili su partneri skupa Baki doo, Pontis Motori, 3t Racing, Šone Sport i Weide satovi i mnogi drugi.

Ostaje pitanje da li su vozači Vespi Vespaši, Vesparoši ili Vespadžije? 

 

Izvor: Moto berza.

Slični članci

15.
Mar.
2023.
Blog
16.
Nov.
2022.
Blog