Blog
14.06.2019.

Goodyear ponovo na stazi

Goodyear najavljuje povratak na 24 sata Le Mana i prvenstvo FIA World Endurance Championship.

Goodyear razvija novi asortiman guma za Le Mans prototipove više od godinu dana u svojim inovacionim centrima u Hanau (Nemačka) i Colmar-Berg (Luksemburg). Goodyear je najavio da će ponovo ući u evropske i međunarodne sportske trke razvijajući novu paletu guma za FIA Svetsko prvenstvo u izdržljivosti (VEC), uključujući 24-satnu trku u Le Mansu. FIA Vorld Endurance Championship ima dugačke trke na četiri kontinenta sa Le Mans finalom sezone, trkom koju su vozila Goodyear osvojila 14 puta.

Gume će biti razvijene i proizvedene uz Goodyear najnoviju seriju Eagle F1 SuperSport guma za performanse i praćenje vozila, osiguravajući da je tehnologija i transfer znanja između putnih i trkačkih  linija optimizovan kako bi koristio performanse oba. Gume će debitovati na početku sezone 2019/2020 VEC u Silverstonu u avgustu.Ovaj povratak označava povratak poznatog brenda na globalne sportske trke na jednom od najzanimljivijih mesta u trkama. Sa preko 250.000 učesnika, Le Mans je jedan od najvećih sportskih događaja na svetu.

Motorsport nastavlja da bude jedan od najpopularnijih globalnih sportova. To je idealna platforma za nas da se sa potrošačima uključimo u nasleđe, strast, inovacije i tehnologiju koja čine Goodyear-ovu priču o trkama."  izjavio je Ben Crawley - direktor Motorsports.

 Pored 14 pobeda u Le Mansu 24 sata, Goodyear gume su korišćene za osvajanje 368 Formula One Grand Prik - rekord koji stoji neporažen. Goodyear takođe ima značajno iskustvo u sportskim trkama nakon decenija uspeha u američkim trkama IMSA.