Blog
11.03.2022.

EAGLE F1 ASYMMETRIC 6

ZA NOVU GENERACIJU MOBILNOSTI

Pneumatik može da se pohvali novom tehnologijom koja unapređuje performanse na suvoj podlozi i poboljšava kočenje i upravljivost na mokrim putevima, a istovremeno je još primereniji za električna vozila jer smanjuje buku i otpor kotrljanja.

Beograd, 11. mart 2022. godine – Goodyear je pre dolaska proleća, kada ćemo našim četvorotočkašima opet moći da vratimo letnje pneumatike, predstavio novi pneumatik Eagle F1 Asymmetric 6, najnoviju verziju svoje odlične, više puta nagrađivane serije vrhunskih pneumatika Eagle F1.

Pneumatik obuhvata brojne inovacije, koje unapređuju performanse na suvoj podlozi kao i kočenje i upravljivost na mokrim putevima. Bolje performanse pneumatika na suvoj podlozi1 omogućava fleksibilna površina naleganja, koja se prilagođava promenama opterećenja. U uobičajenim uslovima vožnje pneumatik ima normalnu površinu naleganja, a koja se povećava u slučaju zahtevnijih manevara. Površina dodira se dakle prilagođava stilu vožnje i po potrebi se povećava, što doprinosi boljem prianjanju i većem odzivu pneumatika.

U isto vreme, pneumatik odlikuje gornja smesa sa novim inovativnim sistemom koji omogućava bolji kontakt sa površinom puta i na taj način obezbeđuje bolje prianjanje na vlažnim ili mokrim putevima2.

Eagle F1 Asymmetric 6 može da se pohvali i tehnologijom razvijenom posebno za pneumatike UUHP (ultra ultravisoke performanse) i dizajniranom za performanse kako na trkačkoj stazi, tako i na putu. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, pneumatik bolje prianja na grubu površinu puta, odnosno otporniji je na takvu podlogu3.

Spreman za novu generaciju mobilnosti

Eagle F1 Asymmetric 6 je razvijen uzimanjem u obzir specifičnih zahteva proizvođača električnih vozila. Njegov dizajn smanjuje buku kotrljanja za čak 1 dB, dok nova tehnologija smese smanjuje otpor kotrljanja i na taj način doprinosi većem dometu električnih vozila4.

Pneumatik odgovara širokom spektru vozila, uključujući karavane, sportske kompaktne i porodične automobile, luksuzne limuzine i sportske kupee. Do 2023. godine na tržište će biti lansirano čak 65 dimenzija pneumatika Eagle F1 Asymmetric 6 za naplatke veličine od 17 do 22 inča.

(1) (2) (3) U poređenju sa prethodnikom Eagle F1 Asymmetric 5. Interni testovi, dimenzija 225 / 45R17, test vozilo: Volkswagen Golf 8, lokacija testiranja: Test staza u Mirevalu.

(4) Smanjenje otpora kotrljanja i buke u poređenju sa prethodnikom Eagle F1 Asymmetric 5